sobota, 19. januar 2008

Invercargill - kraj kjer imajo USB

...ampak nimajo dvd readerja. Tako, da s starimi slikicami ne bo nic. Bodo pa zato nove. Frisne. Se vedno blatne in polne peska.

Ampak najprej pravljica:
Maui (prednik Maorov) je bil ena taka lenoba, vazic in vedno jo je komu zagodel s kako finto. Njegovi bratje so bili pridni ribici in vsi so jih imeli radi in Maui jim je to zavidal. Ker je hotel biti vedno car, je babico (staro slepo carovnico, ki je zivela v gozdu) preprical naj mu podari svojo cudezno mandibulo (celjustno kost), da bo iz nje naredil trnek in sel lovit ribe, sam... No, s svojim kajakom (zdaj J otok NZ oz. celina) je sel dalec stran lovit, vrgel sidrni kamen (Rakiura ali Steward island) in s tem cudeznim trnkom je ujel najvecjo ribo (Severni otok NZ). Rakira pomeni tudi svetloba in opisuje auroro australis in cudovito zarjo, ki se jo da videt na otoku.










kiwi in jaz

















Steward island shag= kormoran

Steward island Robin

in evo vam zelenja...
Southern Rata

nek mah...

in civilizacija...Oban



..razgled izza sanka ob 22h vceraj

in to je vse kar moja zmackana glava zmore.

Objem Maja

6 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Sem čakala, ker se ne dam zlahka in moram priznati: NI MI ŽAL!
So tvoje nogavice visele tam kje vmes na tisti vrvi? Ofuj veliki največji....nobenega ne bi povohala...imajo pa kul španarce in čez hlače- poželi odobravanje.
Tisto sliko kjer je pa odtis tvoje roke in kiwi noge pa želim povečano za na steno in to kakorsedahitro-zdaj! A si šla tam preko, čez brv gugalnico? Kako fino!
Vedno znova ugotovim, da si trenutno v najboljših rokah- svojih, in sem mirna, ko zaspim.
Ostalo v mailu...RTIZ (pa naj se možgani trudijo razvozlati to)....podati se moraš na še širšo pot kakor pri stikalih in žarnicah:-)

Anonimni pravi ...

Mojamaja! Zate je Cook prava malica. Kako sočno in doživljasko nam prenašaš svoje dogodivščine od tam spodaj. Uživam v njih, ko žrem lekadole s cjem in drugoarcnijo, da me ta prekleta viroza, ki je zajela našo deželo pod alpami, čim prej mine.Ti pa kar uživaj, ne štej dnevov, ki so ti ostali, temveč vpijaj vsak nov dan z novimi dogodivščinami.
Pusa od atijaborisa, helence in lajčija

Anonimni pravi ...

Hvala za roze ;)
Danes je na Štajerskem sonce in 10 stopinj C.

Anonimni pravi ...

moje beri eno stopničko nižje

mD

Alko pravi ...

Tako to gre. ce prevec skaces pri slikanju na koncu ostanes brez glave.
David je bi vceraj tukaj in smo sli, kako pripravno, na Nadino diplomo in popili ves refosk. Branka je nekaj strajkala, sva morala z Davidom bolj delat. Sicer je pa rekel, da je moral traktor pustiti na carini, pa tudi kar nekaj kil mu ocitno niso pustili vzeti nazaj v Slovenijo, je pa dobil zato kar velik nasmeh.
Glede na cas tvoje pocitnice bos prisla nazaj res podobna kot na Brankini montazi (samo z manjsimi joskami in vecjim nasmehom, sedveda ce bos nasla nazaj glavo)
Super.

Anonimni pravi ...

Zmaja, kje si? Si spet v divjini?
Javi se!

Kot vidim je pri vas še kar toplo, preselim se tja. Ob polni luni je končno tudi pri nas jasno. Kar pobegnila bi iz pisarne ven na sonce. Razmišljam, kako boš ti po dveh mesecih svobode zdržala v svoji pisarni v kleti in nadoknadila vse....upsa, se mi že smiliš, na zalogo.
Dedi H gre na poseg v drugo žilo. Tokrat bosta pri babici dežurali moji sestri.

oglasi se !