petek, 18. januar 2008

North west circuit - Rakiura

HEJ!!! USPELO MI JE!!!

No, skoraj. Po 10ih dneh (8 dneh hoje) po 104 km blatu pesku, skalah, gor dol, pa spet gor in spet malo dol...in nekaj km po vodi (zadnji del treka sem ujela water taxi, ker moji nozni sklepi niso tako mladi in khm dejstvo je, da sem zenska in pridejo tudi "tisti dnevi", ko se ti ne da hoditi po blatu in dezju...) spet v Obanu, civilizaciji. Kaj sem prehodila si lahko ogledate tu. Bilo je nepozabno, Nova Zelandija kot je nekoc bila. Skoraj neprehoden gozd, poln ptic in zal jelenov in oosumov in kiwijev!!! (videla samo enega...ostali so jih videli se nekaj, pa nic zato, drugic.) Zdaj pijem kavo (sama skuhala, ker je NZ ne znajo) in sveze stusirana, nakupila 3 polne vrecke sveze zelenjave in sadja in cokolade...mi je slabo ze po eni skatli keksov. Vse to bom pozrla v komaj nekaj dneh, ker se mi je zelodec ocitno zelo skrcil.

Sicer sem mislila, da bom ves cas sama, pa je zal (ali pa niti ne) sezona in je iz Obana istocasno krenila skupinica 6ih (2 kiwija, 2 zda, 1 oz in 1 slovenka), ki se nas je redno srecevalo v kocah. Pa so padale karte, viski in instant juhe in nudli. Fanjte se vedno hodijo in bodo v Obanu jutri vecer in takrat jim castim pivo, saj so me na koncu tudi hranili ( sem spakirala toliko hrane koliko sem je lahko spravila v nahrtnik, pa po 8h dneh hoje porabis veliko vec kot ce si kuhas doma...).

Tudi tokrat ne bo nic s slikami. Ni cesa ze? Ja prav imate...USBja!!!

Svit&Sis..Huggie je se vedno z mano, zal ni sel na pohod, ker bi ge verjetno unicila, je pa pridno pocakal v hostlu v Obanu. Ne nisem pozabila na zabce, ne se bat...sem jih celo slisala vceraj zvecer, zal spet tujerodne rjave rege. Glede lovcev pa...so mi skuhali kavo, tako NZ in sem raje sla dalje (Evropa je zakon!!!)

Ali...hvala, ker si jaz obcasno, saj ves itak sva eno...zdaj delas ti, pol bom delala pa jaz (ali, pa tudi ne, ;) )

Du in Alenka..vsi... saj ne bom vec tak dolgo se samo nekaj tednov...cas mineva hitro in vcasih (lazem...velikokrat) mi manjkate...bi bilo fajn se potepat z vami...drugic in kam drugam.
Tudi jaz sem prizgala svecko vceraj v koci Freshwater. Du, torej hodis v solo. Mamo skrbi, kaj ce bo Vogrin kje dalec, pa mene ne bo in pol bo ona vskocila...sicer je ze skoraj 30 let odkar je hodila v isto solo, nekaj pa se le spomni. Kaj pa ce pades na kakem izpitu, pol bo Natan do srednje sole not in bo sel direkno na fax? hi, hi, hi

MamiD&M... jelko lahko mirne volje odkrasita, bom vesela vsake malenkostinajbolj pa domacih dobrot, ki si jih predstavila v Nedelu, tudi bod fikusom. ;)

AtiB ... nevem kako bo s predavanjem in clanki, zdaj pisem za vas, za druge me pa gladko boli k...me pa veseli, da vas zabavam.

Branka...Ja, prosim. In glede Police(malo z zamudo): Ne (ce bi bil koncert na juznem otoku bi sla, ker pa je bil v Aucklandu, pa se mi je zdelo skoda casa). In glede botanike...ja drevesa so prevelika da bi sla na sliko, nekaj fotk rozic imam ampak saj ves tistih nekaj vretencarjev se kaj hitro naucis, zelenjava mi je pa povsem tuja, se posebej tu (ker so tu povsem druge druzine, ce ne celo debla).

Jutri grem na otok Ulva, ki je rezervat brez plenilcev...na kratek sprehod med redke in ogrozene ptice, v nedeljo picim nazaj na celino, v Invercargull v muzej pogledat evolucijsko najstarejsega plazilca (zal obstaja le se na nekaj otokih in v zivalskih vrtovih...) in nato v fjordland in nato, kdo ve, nekam proti severu, saj moram do 8. biti v Aucklandu.

Lupcke vsem in za konec se pesmica za mamo (mobi sicer obcasno lovi in do 20. bom ze na celini, ko bo povezava ok, pa vseeno...)

Vse najboljse za te,
vse najboljse za te,
vse najboljse draga mami,
vse najboljse za te!

9 komentarjev:

Anonimni pravi ...

IIIII, prva bom, prva bom :)
Moja Sis, poglodala sem tvoje poročilo, tako ob jutranji kavi namesto rogljička. Da mi ne shujšaš preveč, potem bom morala še jaz. ;)
Iskreno, se enega 2 mesečnega odklopa ne bi branila :)
Ko boš na celini, me pokliči ali sms-sni, da te pokličem nazaj, bi te prav rada za trenutek ali dva slišala, pa da se zmeniva za najin randi na letališču v Benetkah :) Svitko si je že rezeviral, da gre z mano. :)

Alko pravi ...

Vidim da je je napadel virus odstevanja. MA NEEEE!! Casa je se dosti. Uzivaj naprej (in se naprej) in poglej ce je kje faca od Slartibartfasta, mogoce je pa to zemljo naredil v tretjem poskusu, pa so zato fjordi tudi na Aotearoi.

Kia ora!

Maja pravi ...

Ma ne. Ne odstevam, samo panicno nastevam kam vse se zelim iti in koliko casa bom za kaj porabila in aaaaa..skratka ni dovolj, nikoli ni dovolj...tu ze vse spi, jaz pa sem se za kosilo prevec nazrla in se sla razhodit na nekaj km sprehod do enega svetilnika...cudno je biti v civilizaciji, brez vonja po ognju v peci in kiwijev, ki se derejo okoli koce...

Anonimni pravi ...

Pa mi je kamen padel s srca, ko sem ugotovil, da si zopet prišla v civilizacijo. Štiri, et krat sem prebral napisano, zaprl oči in si skušal predstavljati, kaj vse si doživljala v teh skoraj dveh tednih pohajkovanja izven civilizacije. Res, nikar ne odštevaj časa, ki ga nameravaš prebiti na NZ, vpijaj vsak nov dan, ki ga tamn preživiš. Četudi te boli k...za druge, mislim, da si sposobna pripraviti pono in sočno predavanje o NZ, začinjenos ponsetki. To, kar ti je uspelo naloudati, je več kot dokaz.
Pri nas čudna in glupa zima, ki ne premore snega, nizkih temperastur, temveč neko mlačno sranje z dežjem in meglo, z virozami, gripami in pljučnicami. Skorajda bi ti dejal, da kar ostani tam spodaj. Pa ne, ker te tudi sam že hudo pogrešam.Enako velja tudi za Helenco n Lajčija.
Drži se mojamaja.

Anonimni pravi ...

Jaaa končno, kofetarca! Včasih so v Naklem pražili kavo. Mmmmm, kako diši. Tam v daljni NZ pa verjetno od kivijev perje mal namočjo v vročo vodo, pa je to kufe.
Kaj pa ti divjaki (http://www.youtube.com/watch?v=kd0kDxP04eI ) vedo o kavi?! :-)

Hmm, ne vem ali atiboris želi, da pripraviš poRno ali poLno predavanje. :-) Oba bi bila nekaj novega na slovenski sceni. :-)

Uživaj!

Anonimni pravi ...

Mislim, clovek planira izlet v Benetek (ze odsteva, ja!),pa da se ustavi še malo na letališču, ker je pač takšna znamenitost, saj tam pristajajo sila pomembni ljudje, a ne? In tega ne želiš zamuditi. In pol se ti pojavi tu neka najljubsasestrica pa neki najljubsinecakSvit, ki ti prekrizata vse plane. Kar tako. Ja...ne?
Hm, no, kaj cem, verjetno imajo sorodniki pac prednost. Ampak naslednjic, ko prides z NZ, pa grem jaz. OK?
No, Maja, ce s Police ne bo nic, je pa se en kup koncertov od Joe Cockerja, ampak ne vem kje so vsa ta mesta, kjer ima koncerte in se mi ne da cekirat. Ampak, jojprejoj, vsekakor pa bos zamudila koncert od Roda Stewarta (btw. a ima on kako zvezo s Stewart island?), ki ima koncert sele takrat, ko bos ti ze nazaj. Itak bi bilo najbolje, ce bi bili Lacni Franzi, a? Z gostjo.
Sicer pa je bil v SLo na obisku Jean in ravno ta teden so dol prispeli tudi njegovi starsi in brat. On pa gre za njimi skupaj s sestro (ki se vrne iz Hondurasa) letos jeseni.
ZA tecaj se je rok prijav ze iztekel, ampak bom rekla zate dobro besedo in upam, da se te usmilijo (ce se ni zasedeno).

Tukaj pa je res ena taka nikakva zima, kot pravi atib, ampak nam dneve polepsajo tvoji lepi dnevi.
Ajde, uzivaj polno se naprej.
Lupcke, cmok-cmok-cmok
od mene.

p.s.(a ni ta tvoj datum,do 8. feb. biti v Aucklandu, ze malo pozno? Si preverila karto. Enim se nam rado zgodi, da si netocno zapomnimo te datume:)

Anonimni pravi ...

Hej tamala Z-Maja!
Sem se prav narežala zdaj Alenki in Branki....haaaaahahahhhaaaaa!

Včerajšnji klepet s teboj je bil prava marmelada na na...najbrž na kajmak ne, ker je tudi drugače fino, le da je bilo potem še boljše. Vem! Na palačinko valda :-) TI si marmelada za palačinko v mojem življenju.
Kaj vsi govorijo, da ne smeš odštevati? Saj to ne pomeni, da ne uživaš to pomeni, da tam ne boš ostala...kar je zame nekaj boljšega. Sem pač egoist! Težko dandanes najdeš Z-Maje in ko enkrat enega imaš si ga pač ne želiš med Kiwiji. Samo škoda, da ti ne morem oslati Čokolina kakor si ga ti meni pred leti v Afriko....ali pa kave.
Moj oddih, ko si včeraj našla ključe pod keksi je bil pa tolikšen, da bi lahko poganjal tri manjše jadrnice na regati- tako, da veš kaj ti je storiti, v primeru, da ti zmanjka vetra: izgubi ključe, malo pojamraj in potem...glej jih tukaj so!..pa si na konju.

To bo tokrat to..grem še na en Polonin žur. Tokrat v Hotemaže. Ja, boš pogrešana, tudi Vogrin bo pogrešan...bom pa jaz jedla za vse! Obljubim:-)

lubčke

P.S. naj prvi vrže kamen tisti, ki si potihem ne želi, da pride čebela domov! Pa bomo videli.

Anonimni pravi ...

HVALA; HVALA;
Želo sem bila vesela tvojega glasu, čeprav si me zbudila v A.Smučkanje je bilo superca.

Sedaj pa sva že nazaj v megleno LJ. Ura je skoraj pol polnoči pa vseeno pečem gibanico, saj veš....pa še pito...
jo bom tudi zatem, ko prideš.

Jelka bo pa ostala okrašena tudi zato, ker sem lena in ni tebe in Nataške, da bi jo odkrasile namesto mene.

Joj, si res prehodila peš več kot pol poti do MS, pa še žuljev nimaš?
Carca, kot pravi T.

Prav od srca sem se nasmejala tvojemu pisanju in v isti sapi odgovarjanju na vse naše pisanje kar povprek. Superca si.

Uživaj še naprej. Jutri preverim glede kartice in ti zmejlam ali smsam.

čao, hitim, ker iz kuhinja diši.

Alko pravi ...

Jaz sem prej malo mačkast hodil z busa v službo, pa sem kar tako brez veze vrgel en kamen v Ljubljanico (in skoraj zadel eno nutrijo, ki je mela jutranjo telovadbo, da bi se ogrela), potem pa na, preberel malo komentarje in ugotovim, da kamnov sploh nebi smel metat, ker zdaj to pomeni, da nočem da pride Maja nazaj al kaj?
Al bi moral metati kamne na kakšen poseben cilj in zdaj ne šteje? V Hotemaže se mi že ne da it kamne metat, zato da jih bo nataša vidla. In sploh Maja pridi domov (ko se ti bo dalo)